Elektrische shuttle en het milieu

Groen!

De shuttle van Elektrische Shuttle Dienst Voorne Putten is volledig elektrisch en rijdt op groene stroom. Milieuvriendelijk en opgeladen met duurzame energie van de zon, de wind en de getijden van de zee. Geïnspireerd door de prachtige natuur die Voorne-Putten ons te bieden heeft draagt de Stichting het milieu een warm hart toe.

 

Toelichting

“Op dit moment zijn er zo’n 900 miljoen voertuigen op de wereld die vrijwel allemaal op fossiele brandstoffen als benzine en diesel rijden. Verkeer is daarmee verantwoordelijk voor 23% van de totale CO2-uitstoot. Deze fossiele brandstoffen dragen bij aan de opwarming van de aarde en zijn geen onuitputtelijke bron van energie. Bovendien stoten auto’s schadelijke gassen uit als fijnstof die slecht zijn voor de gezondheid.”

 

“Elektrisch rijden heeft de toekomst: er komen geen schadelijke gassen vrij, het is zuiniger en stiller. Bij het opladen van de batterijen van de elektrische shuttle worden geen fossiele brandstoffen gebruikt, omdat zij volledig rijdt op groene stroom. Deze stroom is duurzaam opgewekt door windmolens: een onuitputtelijke en schone bron van energie. Daarmee zorgt elektrisch rijden voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot. Dit is hard nodig om klimaatverandering tegen te gaan.”

 

“Kortom: onze samenleving heeft baat bij meer elektrisch vervoer. Dit is beter voor onze gezondheid en het klimaat.”

 

Nathalie Strookman MSc. ­ Bioloog

 

Ga naar: DONEERPAGINA

 

 

 

DESIGN XPRESSIONS © 2016 | Privacy Policy